Mod de preparare Crema cu alune de padure

  1. Amestecati cu telul intr-o cratita galbenusurile cu 4 linguri de lapte, zaharul, crema, faina si putina sare, pana cand obtineti un amestec omogen, fara nici un fel de cocoloase.
  2. Puneti cratita la foc mic, adaugati restul de lapte in fir subtire, amestecand non-stop, pana cand crema da in clocot.
  3. Stingeti flacara si lasati-o sa se racoreasca (compozitia, nu flacara!), amestecand din cand in cand.
  4. Rasniti alunele in masina de tocat nuci (sau pisati-le cat mai fin posibil, intr-un mojar) si adaugati-le la crema cat timp aceasta este calda inca.
  5. Cand s-a racit, bagati-o la frigider, ca trecem la etapa cu numarul doi.
  6. Topiti zaharul intr-o craticioara la foc foarte mic, adaugati zeama de lamaie si alunele intregi si amestecati pana cand zaharul se caramelizeaza.
  7. Varsati compozitia pe o placa unsa cu putin ulei si nivelati-o la o grosime de circa 1 cm.
  8. Inainte de a se raci, faceti cu varful unui cutit niste crestaturi adanci, in forma pe care o doriti.
  9. Cand se raceste bine zaharul, despartiti bucatile.
  10. Scoateti crema din frigider, turnati-o in patru cupe, ornati cu garnitura pregatita si serviti.