Mod de preparare Crema de albus in sos de cafea

  1. Se ard intr-o craticioara 100 g zahar, si cand s-a colorat, se pun migdalele.
  2. Se amesteca zaharul si migdalele cu o lingura de lemn inmuiata in margarina Rama si se toarna repede pralina pe o farfurie uda.
  3. Cand s-a racit, pralina se piseaza.
  4. Se ard intr-o cratita 100 g zahar, se rasuceste cratita pentru a se tapeta cu caramelul.
  5. Se lasa cratita la racit.
  6. Se bat albusurile spuma tare cu 250 g zahar si se incorporeaza in ele pralina de migdale si 1 lingura de faina.
  7. Se pune compozitia in cratita tapetata cu zahar ars si se fierbe in bain-marie , in cuptor 45 minute, la foc mic.
  8. Se scoate cratita din cuptor si se lasa la racit.
  9. Se face un sos subtire, fierband cateva minute laptele cu vanilia si 100 g zahar.
  10. Se freaca galbenusurile cu 1 lingura de faina si cu 2 linguri de cafea solubila.
  11. Se toarna peste crema de galbenusuri sosul de lapte, putin cate putin si se amesteca la foc mic pana se ingroasa.
  12. Sufleul de albus se rastoarna pe un platou si se serveste cu sos de cafea.