Mod de preparare Crema de ciocolata cu cafea si portocale

  1. Se toarna 250 ml de lapte intr-o craticioara pusa pe foc mic, se pune ciocolata si se amesteca pana se topeste.
  2. Intr-un castron separat se bat 2 golbenusuri cu 35 g zahar si cafeaua solubila.
  3. Se amesteca crema de oua cu ciocolata topita si se pune amestecul pe foc, se toarna laptele, putin cate putin, batand mereu amestecul cu telul, si se tine craticioara pe foc 5 minute.
  4. Se lasa crema la racit.
  5. Intr-un vas se fierbe restul de lapte cu jumatate de coaja rasa de portocala.
  6. Intr-un vas se bat 2 galbenusuri cu amidonul si zaharul ramas.
  7. Se adauga cate putin laptele fierbinte, se toarna intr-o craticioara si se fierbe 3 minute.
  8. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
  9. Cand amestecul e rece, se adauga lichiorul de portocale.
  10. Cele doua creme reci se repartizeaza in 4 cupe turnand din amandoua in acelasi timp.
  11. Inainte de a servi, se pun cupele la rece 40 de minute.