Mod de preparare Crema de zahar ars

  1. Caramelizati zaharul cu 2 linguri de apa.
  2. Luati cratita de pe foc si rotiti-o cu grija tinand-o inclinata pana se imbraca marginile uniform cu zahar ars.
  3. Separat puneti ouale, restul de zahar, zaharul vanilat si praful de budinca, amestecati putin si adaugati treptat laptele rece amestecand continuu.
  4. Turnati compozitia in cratita cu zaharul caramelizat.
  5. Dati-o la cuptorul preincalzit in bain-marie cu apa deja clocotita, la foc mijlociu 40-45 minute.
  6. Scoateti crema din cuptor si lasati-o la racit cateva ore.
  7. Dupa care rasturnati compozitia pe un platou.
  8. Pe fundul craticioarei ramane un strat subtire de zahar ars.
  9. Puneti peste el 5-6 linguri de apa rece si lasati pe foc pana cand reusiti sa-l desprindeti cu o furculita.
  10. Ridicati bucata de zahar si modelati o forma pe care o puneti peste crema, ca ornament.