Mod de preparare Crema de zahar ars

1. Fierbem laptele si il lasam sa se raceasa.

2. Intr-un vas se distribuie uniform 3 linguri de zahar.

3. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu.

4. Se amesteca zaharul pana se topeste uniform toata cantitatea si compozitia are culoare maroniu deschis.

5. Se stinge focul sub zaharul ars si ungem uniform caramelul pe peretii vasului.

6. Se lasa 10-15 min sa se intareasca.

7. Intr-un vas adanc se bat 7 oua, se adauga zaharul si esenta de vanilie.

8. Cu mixerul sau cu telul se amesteca bine compozitia.

9. Se adauga laptele racit si se amesteca cu telul.

10. Se toarna compozitia in vasul cu peretii caramelizati.

11. Intr-o tava mai mare de cuptor (suficient de mare ca sa incapa vasul cu crema) se toarna putina apa si se pune vasul cu compozitia de crema.

12. Este foarte bine sa respectati acest pas, altfel crema poate sa se coaca prea mult prin parti si la fund, si are o textura poroasa.

13. Se scoate cand prinde o culoare maronie.

14. Vasul cu crema de zahar ars se lasa sa se raceasca bine, apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.

15. Pentru servire, se taie atent bucati uniforme si se toarna caramelul peste ele.