Mod de preparare Crema de zahar ars

  1. Ouale se bat bine cu zaharul ,se adauga laptele si esenta.
  2. Intr-o forma sau craticioara se pune zaharul la topit,pe foc mic.
  3. Cand s-a topit zaharul se ia craticioara dupa foc si cu miscari de rotire ,stanga-dreapta, se tapeteaza in interior craticioara.
  4. Atentie sa nu va sara zahar topit pe mana,ca ustura rau !
    Compozitia realizata mai devreme se toarna in craticioara tapetata si se introduce intr-o tava cu apa.
  5. Se introduce la cuptor si se tine max 45 min.
  6. Va capata o culoare maroniu-roscat,dar se incearca cu un bat de frigaruie.
  7. Dupa 30-40 min,daca betisorul cu care am intepat crema iese curat,crema e gata.
  8. Se lasa la racit cateva ore,apoi se pune deasupra craticioarei o farfurie cu fundul in sus.
  9. Se intoarce brusc,avand grija sa nu curga sosul dulce format.
  10. Se serveste taiata in portii ,cu frisca sau fructe de sezon.
  11. Atentie,zaharul sa nu se arda,va avea gustul amar !.