Mod de preparare Crema de zahar ars

  1. Intr-un bol puneti cele 9 oua, 1 praf de sare, amestecati putin cu telul, dupa care adaugati laptele, 7 linguri de zahar, cele doua pliculete de zahar vanilinat si esenta de rom, dupa gust.
  2. Eu am pus aproape jumatate de sticluta esenta de rom.
  3. Amestecati bine aceasta compozitie.
  4. Luati o cratita mai mica in care puneti 100 gr. zahar care se topeste, avand grija sa rasuciti cratita astfel incat zaharul topit sa unga si peretii acesteia.
  5. Turnati compozitia formata in aceasta cratita.
  6. Luati o cratita mai mare ca dimensiune decat cea in care am pus compozitia, o umpleti pe jumatate cu apa fierbinte, dupa care puneti in ea cratita in care aveti compozitia si o bagati in cuptor, la foc potrivit, timp de o ora.
  7. Inainte de a scoate cratita din cuptor verificati sa fie rumenita pe deasupra si sa fie cat de cat incorporata.
  8. Dupa ce scoateti compozitia din cuptor o lasati la racit, apoi o rasturnati pe o farfurie mare si o puneti la frigider timp de 3-4 ore, astfel ea se mai intareste.