Mod de preparare Crema de zahar ars

  1. Se pun într-o cratiţă 8 linguri de zahăr şi se topesc până are o culoare caramel.
  2. Cu acest zahăr topit tapetăm cratiţă , având grijă să îmbrăcăm şi pereţii laterali.
  3. Se lasă la răcit.
  4. Separăm gălbenuşurile de albuşuri.
  5. Gălbenuşurile se freacă spumă cu 8 linguri de zahăr apoi se adaugă laptele fier şi răcit şi la sfârşit albuşurile bătute spumă.
  6. Crema obţinută se pune în cratiţa tapetată cu zahăr ars şi se dă la cuptor.
  7. Pentru a obţine o cremă frumoasă este bine să fierbeţi crema intr-un vas cu apă sau să puneţi apă in tava de la cuptor şi să aşezaţi crăticioară voastră în tavă.
  8. Când este gata se desprinde uşor de pe margini şi are o consistenţă tare(ca o budincă).
  9. Se lasă la răcit, se răstoarnă pe un platou se ornează cu lămâie, se pune esenţă de rom în siropul rămas.