Mod de preparare Crema de zahar ars ca la bunica

  1. Se imparte zaharul in doua parti egale, o parte se pune intr-o cratita si se caramelizeaza pe foc mic.
  2. In timp ce zaharul se coloreaza, se misca cratita, pentru ca zaharul sa se dispuna uniform pe peretii ei.
  3. Restul de zahar se dizolva intr-un litru de lapte, pe foc moale, amestecand cu o lingura.
  4. In lapte se adauga faina desfacuta intr-o cescuta cu lapte rece si se lasa sa fiarba pana cand se ingroasa putin.
  5. Se ia cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga ouale batute.
  6. Se incorporeaza, se pune amestecul in cratita cu zahar caramelizat, se pune cratita in bain-marie si se pune vasul la fiert pe aragaz, la foc mic, pana se ajunge la consistenta unei smantani mai groase.
  7. Se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe un platou.