Mod de preparare Crema delicioasa cu citrice

  1. Se curata clementinele de coaja, se desfac si se lasa la rece.
  2. Se spala portocala cu apa calda si se da coaja pe razatoare.
  3. Se stoarce sucul de portocala si se amesteca cu 60 g de zahar pudra si se adauga si coaja portocalei.
  4. Se pune pe foc timp de 5 minute.
  5. Sucul obtinut se toarna peste clementine si se lasa la rece.
  6. Intr-un castron se adaugă gălbenuşurile de ou, 100 g zahăr pudră şi zahăr vanilat si se bat bine.
  7. Incalzim sucul de portocala si turnam peste galbenusurile batute si amestecam pana la omogenizare.
  8. Punem preparatul pe aragaz timp de 3-4 minute la foc mare si amestecam continuu.
  9. Preparatul se da printr-o strecuratoare foarte fina si se serveste rece alaturi de clementine, menta si stafide.