Mod de preparare Cremes

  1. Aluat(1): margarina se amesteca cu faina bine, se framanta si se da la o parte.
  2. Aluat(2): galbenusurile se freaca cu sarea si praful de copt stins cu otet, se adauga smantana amestecand continu.
  3. Treptat se pune faina si se framanta bine. Apoi se lasa la rece timp de 15 minute(nu la frigider).
  4. Aluatul 2 se intinde, peste el se aseaza aluatul 1. Se ruleaza si se taie in doua parti egale.
  5. Fiecare foaie se intinde si se ruleaza de 3 ori.
  6. Foile se coc pe dosul tavii la foc potrivit.
  7. Crema: zaharul, zaharul vanilat si faina se pun intr-un castron.
  8. Se adauga galbenusurile de ou.
  9. Treptat se pune lapte si se amesteca pana se omogenizeaza totul, pana se obtine o pasta mai moale.
  10. Restul de lapte se pune la fiert iar cand clocoteste se adauga pasta amestecand continu pana se ingroase.
  11. Dupa ce s-a racit se amesteca cu albusul batut spuma tare. Cu aceasta compozitie se umplu foile.
  12. Se pudreaza cu zahar pudra si se pune la rece.