Mod de preparare Cremes cu foi de casa

  1. Rama Maestro se framanta cu 150 gr faina. Din restul ingredientelor se face un aluat care se framanta cu lapte. La sfarsit se unge cu aluatul de faina si Rama Maestro.
  2. Se impatureste in patru si se da la rece o ora, in frigider. Se imparte compozitia in sase si se coc sase foi. Daca nu doriti asa multe foi, puteti pasta aluatul mai mult timp in congelator sau reduceti cantitatile si faceti doar doua foi.
  3. Laptele se pune la fiert cu un baton de vanilie. Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar si se toarna in lapte cand acesta fierbe. Se adauga faina sau budinca dizolvate in un pic de lapte. Se fierbe pana se ingroasa.
  4. Albusurile se bat spuma tare,cu o cana de zahar. Se rastoarna in compozitia de galbenusuri si se mesteca usor.
  5. Se tapeteaza o tava de copt cu peretii mai inalti cu folie alimentara. Aceasta se unge cu un pic de unt apoi se toarna crema calda. Deasupra se pune una din foile coapte. Aceasta foaie va fi baza prajiturii. Se da la rece.
  6. Daca crema depaseste peretii tavii, nu e nici o problema,folia va tine crema. Cand s-a racit, se intoarce pe un platou, cu fundul in sus, astfel, foaia intreaga va veni jos.
  7. Deasupra, se marunteste a doua foaie. Se pudreza cu zahar vanilat si e gata de servit.