Mod de preparare Croissant cu ciocolata si caramel

  1. Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.
  2. Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  3. Intr-un vas pune faina.
  4. Intr-un bol, bate galbenusurile cu sarea, margarina Rama topita si mierea apoi incorporeaza-le in faina.
  5. Adauga la faina si apa cu drojdia si amesteca.
  6. Framanta aluatul obtinut pana cand se omogenizeaza apoi lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei.
  7. Dupa 1 ora, intinde aluatul si impacheteaza-l de 1-2 ori apoi intinde-l iar.
  8. Repeta operatiunea de cel putin 6 ori apoi lasa aluatul sa mai creasca 30 minute.
  9. Pentru umplutura, amesteca toate ingredientele intr-un bol.
  10. Incalzeste cuptorul la 180C.
  11. Intinde aluatul si taie-l in triunghiuri de marimea dorita (mai mari sau mai mici).
  12. Asaeza cate 1-2 lingurite de umplutura pe latura de la baza fiecarui triunghi si ruleaza astfel incat sa se obtina forma de croissant.
  13. Unge croissant-urile cu putin lapte si da-le la copt 30-40 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
  14. Pentru a fi mai moi, se poate introduce in cuptor un pahar cu apa pentru a se face aburi.