Mod de preparare Croissante cu branza dulce

Preparare aluat:

  1. Stafidele se pun la inmuiat in apa rece 30 de minute.
  2. Drojdia se pune in 1/4 pahar cu apa calduta, se adauga un praf de sare si o lingura de zahar.
  3. Se lasa 5 minute sa se odihneasca.
  4. Intr-un caston se cerne faina, laptele, uleiul, restul de zahar, un praf de sare si maiaua de drojdie si se framanta un aluat pana devine omogen.
  5. Pe planseta tapetata cu faina se mai framanta 5 minute dupa care se intinde o foaie de 1 cm grosime.
  6. Se taie in forma de triunghiuri.

Preparare umplutura:

  1. Branza dulce se amesteca cu stafidele inmuiate si cu zaharul.
  2. Pe fiecare triunghi se pune cate o lingura de branza si se ruleaza.
  3. Se coace la 180 de grade 25-30 de minute.