Mod de preparare Cuburi de pepene

  1. Se tapeaza cu hartie de copt un platou dreptunghiular si se aseaza deasupra un cadru uns in interior (34x24 cm).
  2. Se aseaza in interiorul acestui cadru piscoturi, care se stropesc cu sampanie.
  3. Pentru crema, se amesteca intr-un castron sampania cu mascarpone si zaharul si se da la frigider.
  4. Se taie in jumatate pepenele si se scot samburii.
  5. Se scot cca. 60 de bile din pulpa de pepene, cu ajutorul instrumentului pentru portionat inghetata.
  6. Se aseaza intr-un recipient inchis ermetic si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
  7. Restul de pulpa de pepene (cca. 250 gr) se paseaza si se incalzeste intr-o craticioara, cu piureul de pepene.
  8. Se dizolva inauntru gelatina si se inglobeaza apoi crema de mascarpone, rece, apoi se da la frigider.
  9. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta, se aseaza crema peste piscoturi si se niveleaza.
  10. Se lasa sa se raceasca bine la frigider peste noapte.
  11. Inainte de servire se scoate din frigider, se indeparteaza cadrul si se taie 20 de bucati.
  12. Se orneaza fiecare bucata cu cate 3 bile de pepene si cu frunze de lamaita.
  13. Se serveste cu sampanie rece.