Mod de preparare Cuib de viespi

  1. Amesteci drojdia cu 30 gr zahar si 200 – 250 ml lapte caldut, apoi adaugi galbenusurile si incet, incet toata faina si sarea.
  2. Framanti si lasi aluatul la crescut.
  3. Dupa ce a crescut, il imparti in doua.
  4. Intinzi din fiecare bucata cate o foaie mare si o ungi cu margarina topita, peste care apoi presari nuca si zahar.
  5. Rulezi foile strans, apoi le tai felii de circa 4 cm.
  6. Le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt la distante de aproximativ 1 cm.
  7. Le presezi putin cu palma.
  8. Dupa ce le-ai lasat la crescut, le pui in cuptorul incins la 170 grade.
  9. Le lasi pana se rumenesc.
  10. Intre timp fierbi zaharul cu laptele si vanilia sau scortisoara cateva minunte.
  11. Inainte sa scoti tava din cuptor, torni siropul de lapte peste coptura si o mai dai 5 -10 minute la cuptor.
  12. Le scoti apoi din cuptor si le pui pe farfurie.