Mod de preparare Cuib de viespi cu cacao

1. Turnati pe rand in masina de paine laptele putin incalzit, in care ati topit zaharul, ouale batute usor cu furculita, margarina, esenta de rom, coaja de lamaie, faina, praful de sare si drojdia.

2. Setati masina la programul ,,Aluat".

3. In timp ce aluatul este framantat, bateti spuma albusurile cu zaharul pana obtine o spuma tare si amestecati apoi cacaoa in compozitie.

4. Dupa terminarea programului de framantat rasturnati aluatul pe masa de lucru si impartiti-l in doua parti egale.

5. Pe masa unsa cu ulei intindeti cate o bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara, de aproximativ un cm grosime, pe care o ungeti cu jumatate din cantitatea de albus cu cacao.

6. Rulati si taiati sulul format in 7 parti egale pe care le asezati in forma de floare, cu taietura in sus, in tava unsa si tapetata cu margarina si faina sau hartie de copt.

7. Ungeti cu galbenus batut cu o lingura de lapte si dati la cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.

8. Pentru sirop: fierbeti ingredientele pana se topeste zaharul. Cand se stinge aragazul adaugati vanilia.

9. Scoateti tavile din cuptor, turnati siropul din lapte, zahar si vanilie peste cuiburi si lasati-le apoi inca 10 minute la cuptor, sau pana prind o culoare frumoasa, de zahar caramelizat, deasupra.