Mod de preparare Cuiburi cu scortisoara si nuca

  1. Intr-o cratita puneti laptele, apa si margarina Rama sa se incalzeasca, dar sa nu fiarba, (margarina Rama nu trebuie sa se topeasca integral).
  2. Puneti acest amestec: ouale, sarea, faina si drojdia in cuva masinii de paine, in ordinea data de producator( de obicei intai lichidele si apoi solidele, la sfarsit drojdia). Selectati functia "aluat".
  3. Urmariti aluatul ca sa nu iasa din cuva (mie mi-a iesit si am avut ce curata).
  4. Intre timp amestecati scortisoara, zaharul si cocosul pentru umplutura.
  5. Preincalziti cuptorul la 190 C
  6. Dupa ce s-a terminat programul, scoateti aluatul si framantati-l un minut (puteti sa-l impartiti in doua).
  7. Pe o suprafata cu faina intindeti cu sucitoarea aluatul in forma dreptunghiulara.
  8. Ungeti cu margarina Rama moale suprafata aluatului.
  9. Peste margarina Rama presarati amestecul de scortisoara si stafidele, lasand cam 2 cm liber pe margini.
  10. Rulati aluatul strans pe lungime.
  11. Taiati aluatul in bucati de 2 cm (ar trebuii sa iasa cam 18 bucati).
  12. Asezati cuiburile intr-o tava unsa cu margarina Rama, cu o distanta de 2 cm intre ele, daca doriti sa nu se lipiasca una de alta (dar aici e tot farmecul)punetile mai distantiate, eu am facut si in acest fel si va asigur ca cele mai bune suntcele clasice.
  13. Acoperiti-le cu un prosop si lasati-le sa dospeasca pana se dupleaza volumul (cam 30 min.)
  14. Coaceti-le la 190 C pentru 20-25 minute pana devin aurii.
  15. Amestecati zaharul praf cu margarina Rama,vanilia, laptele si iaurtul.
  16. Glazura trebuie sa aiba o textura groasa, daca vi se pare prea lichida mai adaugati zahar praf.
  17. Scoateti din cuptor tava si turnati peste glazura.