Mod de preparare Delicatesa cu martipan si ciocolata

  1. Pasul 1

    Separati galbenusurile de albus. Amestecati zaharul cu margarina, adaugand galbenusurile separat, apoi ciocolata, nucile si martipanul ras.

  2. Pasul 2

    Bateti albusurile spuma si amestecati usor cu aluatul folosindu-va de o lingura. Ungeti tava cu diametrul de 24 cm cu margarina si apoi presarati pesmet.

  3. Pasul 3

    Scurgeti ciresele de sirop si impartiti cantitatea in jumatate. Presarati o jumatate din cantitate cu faina de cartofi/ amidon si amestecati bine. Pastrati a doua jumatate pentru a decora prajitura.

  4. Pasul 4

    Asezati aluatul in forma si acoperiti-l cu ciresele presarate cu faina. Presati-le usor in aluat. Puneti aluatul in cuptorul incalzit in prealabil la 180°C si lasati-l la copt timp de aproximativ 40 de minute. Dupa coacere, lasati-l sa se raceasca.

  5. Pasul 5

    Turnati smantana in cratita si adaugati bucatelele de ciocolata. Puneti-le in a doua cratita umpluta cu apa si lasati-le sa se dizolve intr-o baie de apa pana cand devin un amestec omogen si dens.

  6. Pasul 6

    Acoperiti blatul racit cu restul de cirese si turnati apoi topping-ul de ciocolata. Asteptati pana cand toppingul se intareste putin.