Mod de preparare Deliciu cu ciocolata si capsuni

Blat de biscuiti:

  1. Se macina nucile sau arahidele (prin robot sa fie cat mai fine),biscuitii la fel. Topim Margarina cu ciocolata si amestecam toate ingredientele.
  2. Tapetam o forma de chec sau ce forma avem cu ceolofan alimentar. Imbracam fundul si peretii formei cu blatul de biscuiti si dam la frigider sa se intareasca.

Jeleu de capsuni:

  1. Mixam capsunile si le punem intr-o cratita pe aragaz impreuna cu zaharul si zeama de lamaie.
  2. Le lasam sa fiarba circa 1-2 minute.
  3. Dupa ce au fiert, le dam la o parte, adaugam gelatina si mestecam bine sa se topeasca toate granulele, apoi lasam crema la racit.

Crema de ciocolata:

  1. Ouale impreuna cu zaharul se pun pe baie de abur si le batem pana isi dubleaza volumul, apoi lasam deoparte sa se raceasca.
  2. Frisca o mixam bine pana se intareste si apoi o amestecam cu crema de oua racita.
  3. Impartim crema in doua parti: intr-o parte punem ciocolata topita si jumatate din gelatina inmuiata si topita la microunde si amestecam bine.

Asamblare si decorare: 

  1. Punem crema peste blatul de biscuit si dam la congelator pentru un sfert de ora.
  2. Peste jeleul de capsuni punem crema ramasa, cele 4 linguri de lichior si restul de gelatina topita.
  3. Turnam aceasta compozitie peste crema de ciocolata.
  4. Punem peste crema de capsuni biscuiti intregi, astfel incat sa imbracam toata tava si dam la frigider 1-2 ore pana se intareste.
  5. Dupa ce s-a intarit, scoatem tava si rasturnam prajitura. O acoperim cu ciocolata topita cu frisca.
  6. Ornam cu ciocolata alba sau dupa imaginatia fiecaruia.