Mod de preparare Deliciu cu crema de lamaie

  1. Se amesteca faina cu Rama Maestro, praful de sare si praful de copt.
  2. Se adauga treptat apa rece si se framanta pana se formeaza un aluat uniform si elastic.
  3. Aluatul se inveleste intr-0 folie si se pune apoi circa o ora la rece.
  4. Intre timp, se amesteca pe foc, intr-o cratita, zeama impreuna cu coaja de lamaie, zaharul, amidonul, untul si se da deoparte pana cand se topeste untul.
  5. Separat, se bat ouale intregi cu galbenusurile si se torn incet, in fir subtire peste compozitia de lamaie, amestecand pana se mai ingroasa.
  6. Se lasa crema sa se raceasca.
  7. Se intinde aluatul si se imbraca apoi cu el o forma de tarta, se inteapa pe alocuri cu furculita si se coace, la foc mic circa 15 minute.
  8. Se scoate forma din cuptor, se toarna crema de lamaie si se introduce din nou in cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute.