Mod de preparare Deliciu de toamna

  1. Freci margarina spuma, adaugi zaharul, galbenusurile pe rand, apoi faina cernuta cu praful de copt.
  2. La urma adaugi albusurile bine batute si amesteci cu grija.
  3. Framanti apoi usor si repede pana obtii un aluat omogen.
  4. Imparti apoi in doua jumatati din care intinzi 2 foi, fiecare de marimea tavii.
  5. Asezi o foaie in tava groasa, lata, unsa cu unt si tapetata cu faina, o intepi din loc in loc cu furculita.
  6. Speli 1 kg prune, le cureti de samburi, le tai in jumatati.
  7. In fiecare jumatate faci 2 crestaturi, ca prunele sa se poata aseza mai bine.
  8. Le asezi cu coaja in jos, pe toata suprafata foii din tava, la mica distanta intre ele.
  9. Peste prune asezi a doua foaie de aluat pe care o ungi cu marmelada de caise amestecata cu nuci.
  10. O intepi cu furculita si coci totul la foc potrivit, avand mare grija ca nuca sa nu se arda.
  11. Lasi totul sa se raceasca in tava, apoi scoti cu grija sa nu se rupa.
  12. Tai piersicile felii cat se poate de egale, perele rondele mici si mari, gutuile triunghi.
  13. Fierbi siropul cu care oparesti apoi feliile de gutui, le scurgi in sita si le lasi la racit.
  14. Se aseaza fructele peste prajitura dupa preferinta.
  15. Pregatesti gelatina, o torni peste prajitura incepand din mijloc spre margini.