Mod de preparare Desfatare cu gem

  1. Separi albusurile de galbenusuri si le bati cu zaharul pana se topesc.
  2. Pui galbenusurile rand pe rand, coaja de portocala si faina, pe care o incorporezi usor.
  3. Compozitia se aseaza intr-o tava unsa cu ule si tapatata cu faina si se lasa la copt 30 min.
  4. Se scoate blatul din tava si se lasa la racit.
  5. Asezi pe foc apa, zaharul si esenta de vanilie si fierbi pana ce siropul se leaga.
  6. Il lasi sa se raceasca.
  7. Separat, topesti 1/2 din cana de zahar, iar restul il amesteci cu ouale batute si margarina.
  8. Cand zaharul s-a caramelizat, torni ouale si amesteci continuu, pana cand crema devine fluida.
  9. O lasi la racit.
  10. Tai blatul in 2, insiropezi prima parte, pui gemul, asezi a doua parte de blat, il insiropezi si deasupra torni crema caramel si nivelezi bine cu un cutit ud.
  11. Dai prajitura la rece si o ornezi cu felii de portocale si stafide.