Mod de preparare Diplomat cu capsuni

  1. Albusurile impreuna cu apa se bat spuma, adaugam apoi zaharulsi batem pana se topeste. Incorporam si galbenusurile. Faina se amesteca usor in compozitie pana se uniformizeaza.
  2. Blatul se coace in forma rotunda, tapetata cu Rama Maestro, la foc mediu. Scoatem din forma dupa coacere si-l lasam sa se raceasca.
  3. Cand blatul este rece se taie pe mijloc si obtinem doua foi.
  4. Ouale si zaharul se amesteca, apoi se pun pe baie de abur si le amestecam pana cand crema se ingroasa ca o smantana, (avem grija sa nu gatim ouale).
  5. Dam deoparte si adaugam fructele taiate cubulete iar cele din compot scurse bine de zeama.
  6. In timp ce crema se raceste hidratam gelatina si o lichefiem(nu trebuie sa se incalzeasca mai mult de 60 gradeC) si batem frisca spuma.
  7. Incorporam in crema de oua gelatina si apoi acesta crema se amesteca in frisca batuta.
  8. In aceeasi forma in care am copt blatul am pus folie alimentara,am pus o foaie de blat si apoi crema si ce-a de a doua foaie de blat.Fiecare foaie de blat a fost insiropata cu suc de portocale.
  9. Acoperim cu folie, presm putin ca se se aseza bine crema si dam la rece 4-5 ore.
  10. Am rasturnat tortul din forma, am acoperit deasupra cu putina frisca si apoi am decorat cu feliute de capsuni.