Mod de preparare Diplomat fara blat

  1. Se freaca galbenusurile cu zaharul,pana se albesc si isi dubleaza volumul apoi se adauga laptele putin cate putin pana se incorporeaza tot.
  2. Apoi se pune la fiert la bainmarie amestecand incontinuu pana se ingroasa ca o smantana subtire.
  3. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece si se lasa cateva minute pana umfla si absooarbe tot lichidul.
  4. Frisca lichida o mixam iar albusurile le batem spuma.
  5. Cand crema e doar putin calduta ,se incalzeste gelatina, la bain marie sau la microunde ,doar atat cat sa se lichefieze apoi o turnam in fir subtire peste crema de galbenusuri mixand incontinuu.
  6. Cand vedem ca incepe sa se ingroase adaugam frisca batuta ,albusurile spumate si fructele pregatite dinainte.
  7. Pregatim recipientul/oala in care va sta diplomatul imbracandu-i peretii si fundul cu o bucata de folie alimentara mai mare ca sa putem acoperii si partea de deasupra.
  8. Aranjam fructele cu care vrem sa ornam tortul ,pe fundul oalei acoperite si pe margini ,apoi turnam toata compozitia rezultata.
  9. Apasam bine cu lingura sa nu ramana goluri de aer invelim cu folia alimentara si dam la frigider pana se intareste.
  10. Inainte de servit se intoarce tortul cu fundul in sus apoi se taie.