Mod de preparare Diplomat la rece

  1. Intr-un castron( sau cratita) de 3 l se inmoaie gelatina in apa rece (sau sucul de fructe) si se lasa cca. 1 ora, pana cand absoarbe toata apa.
  2. Se sparg ouale si se separa. Albusurile se bat spuma tare, se adauga 150 g zahar si romul si se bate in continuare pana cand se intareste ca o zapada (bineinteles ca poti face asta cu mixerul electric).
  3. In castronul cu gelatina se pun galbenusurile si restul de zahar si se bate compozitia la baie de aburi pentru 8 -10 minute, pana ce se dizolva bine gelatina si se leaga crema.
  4. Se ia castronul de pe aburi, se adauga zaharul vanilat si amesteca pe un vas cu apa rece, pana cand crema ajunge la temperatura degetului.
  5. Se adauga albusurile amestecand de jos in sus ca sa nu se lase, de vreo 8 ori pana se omogenizeaza bine (ai grija la fundul castronului!).
  6. Se adauga coniacul si frisca si amesteca de cateva ori.
  7. Se ia o cratita mai inalta, cam de 3 kg si pune in ea o folie de celofan umezita in prealabil. Se pun piscoturile de jur imprejur si ananasul (scurs) pe fundul cratitei.
  8. Deasupra se pune 1/2 din crema, iar deasupra celelalte fructe si restul de crema. Peste crema se pune restul de piscoturi.
  9. Se aduna marginile celofanului peste piscoturi si se lasa la frigider cel putin 24 ore.
  10. Ca sa montezi tortul, se desface folia de celofan si se pune un platou peste cratita. Se rastoarna cratita si se scoate incet de pe tort, apoi se indeparteaza cu grija celofanul.
  11. Se orneaza cu frisca si fructe.