Mod de preparare Dobos

Foi: 

  1. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul aprox 10 min pana devine o compozitie cremoasa, se adauga faina si se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare.
  2. Compozitia rezultata se imparte in 6 parti si se coc 6 foi intr-o forma de tort (24 cm) aprox 6-10 min fiecare.

Crema: 

  1. Ouale se mixeaza cu zaharul si se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca la foc mic pana se ingroase, apoi se pune intr-un vas cu apa rece sa se raceasca.
  2. Margarina se freaca spuma si se adauga cremei racite, apoi se lasa la frigider.
  3. Cand este fff rece se mixeaza din nou pana devine o crema fina.
  4. Foile se ung cu un strat de crema.
  5. O foaie se taie in triunghiuri care vor fi imbracate in zahar ars (1/2 cana de zahar se topeste si se acopera fiecare triunghi.
  6. Ultimul strat va fi de crema peste care se pun triunghiurile acoperite cu zahar.
  7. Se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.