Mod de preparare Dobosul copilariei

Preparare foi:

  1. Se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
  2. Dupa ce s-a obtinut spuma de albusuri, se adauga treptat galbenusurile amestecand dupa fiecare.
  3. Se adauga apoi in compozitie treptat faina amestecata cu praful de copt.
  4. Din compozitia obtinuta se coc 6 foi, pe dosul unei tavi unsa cu margarina si tapetata bine cu faina.

Preparare crema:

  1. Se amesteca laptele rece cu faina, apoi se pune vasul la foc potrivit si se amesteca in continuu, pana ce compozitia se ingroasa ca o maioneza.
  2. Dupa ce crema devine de consistenta maionezei, se adauga cacaua, se amesteca bine bine de 2-3 ori, se ia apoi vasul de pe foc si se da la rece.
  3. Margarina se freaca cu zaharul pana devine spumoasa.
  4. Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao se amestecacele doua creme.

Asamblare si decorare:

  1. Se pune o foaie, un rand de crema, astfel incat se incepe si se termina cu foaie coapta( ultima se mai incalzeste inainte de a pune glazura peste ea).
  2. Pentru glazura, se caramelizeaza zaharul
  3. Ultima foaie se pune pe dosul tavii si se da  la cuptor.
  4. Caramelul se toarna peste foaia calda si se intinde cu un cutit cald.
  5. Un alt cutit cu muchia groasa se incalzeste in foc, se trece printr-o bucata de margarina, si cu el se imparte foaia glasata in bucati dreptunghiulare sau cum vrem sa taiem prajitura.
  6. Foaia se pune peste restul prajiturii si peste primele semne se taie foaia complet.