Mod de preparare Duchesse cu ciocolata

  1. Se prajesc alunele intr-o tigaie, fara adaos de grasime.
  2. Se lasa sa se racoreasca.
  3. Cuptorul se incinge la 120 grade C.
  4. Se bate albusul cu zahar tos si zahar vanilinat.
  5. Se bate pana ce bezeaua incepe sa straluceasca si sa se formeze tepi.
  6. Se amesteca alunele cu faina si scortisoara.
  7. Compozitia de bezea se spriteaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa bezelele la cuptor timp de cca. 20 min., mai mult sa se usuce decat sa se coaca.
  8. Se topeste ciocolata in bain-marie si se lasa sa se intareasca putin.
  9. Pentru a obtine o Duchessa, se unge baza unei bezele cu ciocolata si se aseaza deasupra a doua bezea.
  10. Se procedeaza asa in continuare.
  11. Se acopera prajiturelele cu un sablon din carton si se pudreaza cu cacao.