Mod de preparare Ecler cu cafea

  1. Se pune apa cu sarea la fiert, se adauga untul taiat in bucati si zaharul.
  2. In momentul in care incepe sa fiarba, se retrage de pe flacara si se varsa faina dintr-o miscare, frecand energic pasta pana cand se desprinde de pe vas.
  3. Se continua frecarea adaugand unul cate unul ouale intregi in pasta racorita.
  4. Din aceasta pasta se pun cu lingurita pe o tava insa bastonase de 10 cm lungime.
  5. Se coc la foc cald si se lasa sa se raceasca.
  6. Se freaca ouale cu zaharul, apoi cu faina, peste care se varsa, amestecand continuu, laptele fierbinte.
  7. Se da pe foc fara a inceta frecatul, pana in momentul fierberii.
  8. Se adauga nessul si se lasa sa se raceasca.
  9. Se taie un capac fiecarui ecler, se umplu cu crema, se acopera cu capacul si se imbraca cu glazura.
  10. Se inmoaie zaharul cu cafeaua concentrata si se incalzeste usor la bain-marie.