Mod de preparare Ecler Ema

  1. Puneti la fiert laptele (apa) cu margarina Rama.
  2. Cantariti bine toate ingredientele pentru ca este important sa nu gresiti, nu merge la ochi.
  3. Adaugati zaharul vanilat, praful de sare si zaharul.
  4. Cand clocoteste adaugati toata faina deodata, luati de pe foc si amestecati energic cu telul sau mixati pana se desprinde de pe marginile cratitei, apoi mutati totul intr-un castron.
  5. Dupa ce s-a racorit, adaugati ouale unul cate unul si mixati sau frecati cu telul, dupa fiecare ou, pana ce aluatul se desprinde de pe marginile castronului.
  6. Ungeti o tava cu ulei de palmier, puneti aluatul intr-o pompa de spritat (sau intr-un cornet) si asezati in tava baghete de 7-8 cm lungime, la distanta de 2 cm intre ele pentru ca vor creste.
  7. Dati tava la cuptorul bine preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute.
  8. Nu deschideti deloc cuptorul, pentru ca se lasa aluatul. Daca arde cuptorul, puneti inca o tava dedesubt, iar tava cu ecleruri pe la jumatatea cuptorului.
  9. In timp ce se coc baghetele, preparati crema de vanilie: bateti cu mixerul praful de cremsnit cu laptele timp de 3-4 minute.
  10. Preparati si frisca: bateti cu mixerul praful de frisca cu laptele timp de 4-5 minute.
  11. Puneti la topit in bain marie ciocolata cu 3-4 linguri de apa sau preparati glazura de ciocolata conform indicatiilor de pe plic.
  12. Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca, taiati fiecare bagheta lateral, dar nu de tot, umpleti-le cu crema si cu putina frisca.
  13. Asezati-le pe un platou si puneti pe fiecare ecler cate o lingurita de frisca.
  14. Decorati-le cu ciocolata topita (sau glazura).
  15. Daca doriti, puteti folosi cateva bombonele, perlute, seminte de susan, granule de ciocolata.