Mod de preparare Ecler lebada

  1. In apa care clocoteste, punem faina, uleiul si sarea.
  2. Amestecam cu o lingura de lemn, pana obtinem un aluat legat, care se desprinde usor de pe lingura.
  3. Lasam sa stea 5 minute, apoi adaugam ouale, unul cate unul.
  4. Tapam o tava cu putina faina si turnam, cu un cornet de hartie, mici suluri lungi de 5-6 cm, care se coc la foc domol.
  5. Eclerurile se taie in lung, in doua jumatati, intre care se pune crema preparata.
  6. Frecam galbenusurile cu 75 g zahar si cu zaharul vanilat, adaugam faina si apoi laptele rece si fierbem totul, pana cand compozitia devine ca o crema consistenta.
  7. Separat, batem albusurile spuma, indulcite cu restul de 25 g zahar si apoi amestecam, usor, cu crema.
  8. Punem crema la rece.
  9. Dupa ce crema s-a racit, umplem cu ea eclerele.