Mod de preparare Eclere

  1. Preparam coca pentru eclere astfel: punem apa intr-o cratita, adaugam margarina necesara si lasam pe foc pana se topeste margarina,si un praf de sare.
  2. Adaugam faina toata odata si o amestecam repede si bine cu o lingura de lemn, pana se inglobeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa.
  3. Lasam coca sa se raceasca pana ajunge cat de cat la temperatura camerei, dupa care adaugam ouale rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca.
  4. Tapetam o tava cu hartie de copt si din coca obtinuta luam cu o lingura cate o biluta si punem in tava, din loc in loc, nu chiar una langa alta .Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt 25-30 minute pana se rumenesc usor.
  5. Dupa ce s-au copt, scoatem eclerele si le lasam sa se raceasca complet, abia apoi le vom umple cu crema.
  6. Dupa ce eclerele s-au racit, le taiem pe mijloc cu un cutit, nu de tot atat cat sa se mai tina intr-o parte si le umplem cu crema de vanilie, folosindu-ne de sprit, sau de o lingura.
  7. Pentru glazura, luam o craticioara rupem in ea ciocolata bucatelele, adaugam margarina sau untul, apa si uleiul, in cantitatile necesare si punem craticioara cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.
  8. Peste compozitia rezultata mai adaugam 2 linguri de cacao si amestecam cu un tel pentru a nu se face cocoloase pana se dizolva cacaoa.In glazura rezultata inmuiem eclerele pana la jumatate, apoi le punem pe un platou, sau pe o tava si sunt gata de servit.