Mod de preparare Eclere cu ciocolata si cafea

Cojile

  1. Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.
  2. Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc( toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat apoi se lasa la racit.
  3. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand( nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul) si devine un aluat lipicios.
  4. Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava, care se dau la cuptor aprox 30 min( pana se rumenesc deasupra).
  5. Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.
  6. NU SE DESCHIDE USA!!! Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

Crema

  1. Laptele se amesteca cu cafeaua, cacaua si ciocolata si se pune la incalzit pana se topeste ciocolata.
  2. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin albicoase, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.
  3. Cand ciocolata s-a topit se toarna amestecul peste oua in fir subtire si se amesteca continuu.
  4. Se pune amestecul in cratita si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se ingroase ca o budinca, apoi se lasa la racit.
  5. Se pregateste glazura: ciocolata rupta bucati se pune intr-un castron impreuna cu laptele si margarina si se da la microunde 1 min, apoi se amesteca si daca nu s-a topit bine ciocolata se mai da 1 min.

Asamblare:

  1. Se taie capacelul eclerelor, se pune crema, frisca si capacelul.
  2. Se glazureaza cu ciocolata topita si se orneaza cu ciocolata alba.