Mod de preparare Eclere cu crema de vanilie

Aluat: 

  1. Se pune la fiert apa. Cand clocoteste adaugi faina in ploaie si amesteci repede.
  2. Dupa ce s-a ingrosat o iei de pe foc si pui oualele pe rand si amestei foarte bine dupa fiecare ou in parte.
  3. Cand aluatul se lipeste de lingura si vas inseamna ca este gata.
  4. Pui compozitia intr-un cornet cu gura larga si modelezi batoane de marimea unui deget direct in tava unsa in prealabil cu ulei si dai la cuptor.
  5. Sunt gata atunci cand devin tari, umflate si putin rumenite.
  6. Dupa ce s-au racit le tai cu un cutit bine ascutit pe laterat cam jumatate.

Crema:

  1. Imparti lapte astfel: 600ml il pui intr-un vas pe care il asezi pe aragaz si il lasi sa clocoteasca.
  2. intre timp faci urmatoarele: amesteci ouale cu zaharul faina pliculetul de zahar vanilat si 150 ml de lapte.
  3. Aceasta compozitie o pui peste laptele care a clocotit si mesteci tot la foc mic pana crema se ingroasa.
  4. Dupa ce s-a racit aceasta cu ajutorul cornetului umplii eclerele si le asezi pe platouri.
  5. Pregatesti glazura: pui int-un vas mic cuburile de ciocolata si ulei si il dai la bai marin pana aceasta se topeste.
  6. Calda o asezi cu o lingurita peste fiecare ecler.
  7. Ies din aceste ingrediente 50-60 bucati de eclere mici.