Mod de preparare Eclere cu crema de vanilie

  1. Intr-o olita se pune la fiert apa impreuna cu 120 g margarina. Cand clocoteste se pune sarea si faina toata deodata si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
  2. Cand s-a racit suficient se adauga ouale pe rand si se amesteca bine, bine pana se omogenizeaza. Nu se adauga alt ou, pana precedentul nu s-a incorporat complet.
  3. Se pune compozitia intr-un sprit si se formeaza eclerele in tava neunsa. Se pun la copt in cuptorul preincalzit la 210 grade timp de 30-40 minute, pana devin aurii si sunt tari cand le atingem. ( nu se deschide cuptorul primele 25 minute). Cand sunt gata se scot din tava, se inteapa fiecare cu o scobitoare sa iasa aburul si se lasa la racit pe un gratar.
  4. Budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Apoi cand este doar foarte putin calduta se amesteca impreuna cu 50 g. margarina.( optional se poate adauga si 100 ml frisca batuta bine)
  5. Eclerele se taie in doua pe lungime si se umplu cu crema. Se aseaza inapoi in tava unul langa altul pentru a usura grazurarea.
  6. Ciocolata se topeste pe bain marie cu o lingura de margarina si se pune intr-un sprit. Glazurati eclerele trasand linii subtiri pe suprafata lor. Lasati sa se intareasca complet ciocolata, apoi asezatile pe un platou