Mod de preparare Eclere cu crema de vanilie si ciocolata

Eclere: 

  1. Intr-o craticioara, se pun la fiert doua cani de apa plata, uleiul si un praf de sare.
  2. Cand au dat in clocot se adauga faina, dintr-o data si se amesteca cu o lingura de lemn, apoi se ia craticioara de pe foc.
  3. Se freaca compozitia 2-3 minute apoi cand se raceste se adauga ouale pe rand, frecandu-se bine in compozitie.
  4. Cu ajutorul unui cornet, se intind in tava de la cuptor, fasii lungi de 10-12 cm la distante egale.
  5. Se coc in cuptorul deja incalzit, pana se umfla si se rumenesc usor.
  6. In interior, aluatul copt va fi gol.

Crema: 

  1. In alta craticioara se pune o cana de apa la fiert si 3 linguri de zahar.
  2. Cand apa incape sa fiarba, se adauga praful de budinca dizolvat cu 3-4 linguri de zahar si 3 linguri de apa.
  3. Se amesteca cu un tel ca nu se faca cocoloase, iar cand crema s-a ingrosat luam craticioara de pe foc si lasam la racit, apoi adaugam 2 linguri de nuca de cocos.
  4. Dupa racire, daca dorim, putem amesteca crema cu 2-3 linguri de frisca.
  5. Se taie eclerele coapte de-a lugul lor si se umplu cu crema de vanilie.
  6. Ornam cu ciocolata topita amestecata cu margarina Rama Maestro si presaram cu nuca de cocos.