Mod de preparare Eclere cu crema si ciocolata

  1. PREPARAREA ALUATULUI
    Apa și uleiul se pun la fiert intr-o oala de dimensiune medie, cand a inceput sa fiarbă se adaugă faina dintr-o data și se mesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloașe.
  2. După ce s-a incorporat toata faina o lași sa se răcească.
  3. Dupa ce s-a răcit pui ouăle unul cate unul.
  4. Pui aluatul intr-o punga pe care o tai la un colt și formezi eclerele (lungi cam 5 cm și grosuțe cit un deget).
  5. Le dai la cuptor la foc potrivit (170 grade) timp de 30 minute.
  6. 2.
  7. PREPARAREA CREMEI
    Intr-o farfurie amesteci zaharul cu faina și le pui peste lapte și le amesteci pana se ingroașă.
  8. Cand e aproape gata pui margarina și amesteci pana se omogenizează, o dai deoparte și pui repede cele doua pliculețe de vanilina sau zahar vanilat.
  9. 3.
  10. PREPARAREA GLAZUREI
    Intr-un ibric pui apa și zaharul, cand a inceput sa fiarbă pui 2 linguri de cacao, apoi margarinei și mesteci pana se omogenizează și se formează ca o smantana mai lichida.
  11. Dupa ce ai format eclerele și s-au răcit un pic le tai pe lung, se scobesc și se pune crema cu o forma de ornat, apoi partea de sus o dai prin glazura și apoi le lipești.