Mod de preparare Eclere delicioase

Aluatul

1. Se pune intr-o cratita laptele, margarina, sarea, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba.

2. Cand clocoteste se pune toata faina deodata si se mai mentine putin pe foc amestecand repede cu o lingura de lemn, apoi se lasa la racit.

3. Se incorporeaza oualele unul cate unul, amestecand bine.

4. Aluatul rezultat se pune in tava neunsa, tapetata cu faina si se da la cuptor cu focul putin mai tare primele 15 minute (se ridica mai bine) apoi se lasa focul mai incet.

5. Cand sunt gata se pun pe o farfurie si se lasa sa se raceasca apoi se taie capacul si se umplu cu crema.

Crema 

1. Se amesteca laptele rece cu zaharul.

2. Separat se desfac cu lingura de lemn galbenusurile dupa care se adauga putin cate putin tot laptele, amestecand bine.

3. Se pune 100 gr margarina cu faina intr-o cratita pe foc sa se rumeneasca usor dupa care se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga laptele cate un pic, ca sa se desfaca compozitia (ca la ciulama).

4. Se pune apoi compozitia la fiert si cand crema s-a legat bine se adauga 100 gr margarina Rama si se lasa la racit.

5. Cu aceasta crema se umplu eclerurile.

6. Deasupra se pune glazura de ciocolata.