Mod de preparare Faguri cu crema de vanilie

  1. De obicei, incep prin a pregati crema pentru ca apoi, in timp ce coc fagurii sa ii si asamblez.
  2. Crema:
  3. Intr-o cratita se bat ouale, apoi se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza si cu acestea. Dupa aceea, se adauga laptele si faina si se mixeaza repede pentru a nu se forma cocoloase. In final, se adauga margarina, taiata bucatele cu cutitul sau data pe razatoare, si se pune crema la foc mic, amestecandu-se cu telul continuu pentru a nu se prinde. Este gata atunci cand se ingroasa bine.
  4. Aluatul:
  5. Intr-un castron se bat ouale cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta si se mixeaza si cu acestea. Se pun uleiul si laptele, se amesteca, dupa care se pune faina, iar deasupra praful de copt. Faina se pune cate putin, si se mixeaza in acelasi timp, pana ce aluatul devine un pic mai gros decat la clatite si un pic mai subtire decat la checuri.
  6. Se unge cu ulei forma pentru faguri si se incinde la flacara aragazului, dupa care se toarna aluat cu lingurita, astfel incat sa iasa doua forme rotunde, care vor fi coapte pe ambele parti, iar apoi umplute cu crema. Se continua tot asa pana se termina aluatul din castron.
  7. Laptele, daca nu este din comert, trebuie fiert si racit, bine-nteles.
  8. Ca sa nu stropesc prin bucatarie sau sa se faca faina peste tot, atunci cand fac ori crema, ori aluatul, mai intai amestec incet cu mixerul, fara ca acesta sa fie pornit, pana ce faina se umezeste in lapte. Apoi pornesc mixerul pe prima treapta si tin mana deasupra la cratita (castron) in partea opusa acestuia pentru a nu face mizerie.