Mod de preparare Fantezie in alb

  1. Se bat ouale cu zaharul.
  2. Cu o lingura de lemn se amesteca usor faina impreuna cu gustin, praful de copt si cacao.
  3. Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie pentru copt si se da la cuptor pentru cca. 20 de minute.
  4. Gelatina se lasa sa se umfle in 50 ml apa, dupa care se dizolva pe bain-marie.
  5. Se bate smantana cu zaharul vanilat pana se obtine o spuma tare.
  6. Se presara apoi ciocolata rasa, se toarna cu grija gelatina dizolvata (nu fierbinte) si se amesteca.
  7. Dupa coacere se indeparteaza hartia de pe blat si se lasa sa se raceasca.
  8. Blatul racit se unge din belsug cu gem si se asaza inapoi in forma de tort.
  9. Peste stratul de gem se intinde crema de alune si se netezeste sau se fac diverse forme pe suprafata, dupa fantezia fiecaruia.
  10. Tortul se lasa in frigider 3 ore, dupa care se poate servi.