Mod de preparare Floare cu finetti

  1. Cernem faina intr-un castron,in mijloc punem praful de sare, zaharul, galbenusurile si Rama mit butter. Separat incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in lapte, apoi o turnam in castron si incepem sa omogenizam ingredientele apoi sa framantam bine pana obtinem o coca care nu se lipeste de maini. Acoperim cu un  servet castronul cu coca si lasam cca 30-40 min sa creasca.
  2. Dupa ce a crescut impartim coca in 4 parti egale si intindem din fiecare parte foaie subtire, asezam peste foaie o forma rotunda - am folosit de la forma de tort de 24 cm, si decupam obtinand o foaie perfect rotunda.
  3. Foaia rotunda o asezam pe hartie de copt si intindem pe suprafata ei finetti. Intindem si urmatoarea foaie, decupam si asezam peste cea cu fineti, o ungem si pe ea cu finetti.
  4. Intindem foaia a treia, o decupam si o asezam deasupra celei cu finetti, intindem finetti si peste ea. 
  5. Intindem ultima foaie si o asezam peste foaia cu finetti. Asezam in mijloc un pahar si apoi impartim in 16 parti egale, taind pana jos foile si pana in dreptul paharului. Apoi doua cate doua bucati le rasucim, una intr-un sens, alta in sensul celalalt. Eu am rasucit de doua ori la prima floare si de 3 ori la floarea a doua.
  6. Am uns cu albus si am bagat floarea la cuptor asezand-o pe forma cu care am masurat. Din coca ramasa am mai format o floare de dimensiune mai mica 18 cm si am facut 5 foi, cand le-am rasucit, le-am rasucit de 3 ori. Este gata cand incepe sa se rumeneasca.