Mod de preparare Floricele dulci de primavara

  1. Se incalzeste cuptorul la 180 C.
  2. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava.
  3. Pentru aluat, se bate Rama Maestro cu mierea,zaharul, esentele si scortisoara.
  4. Se adauga oul si se amesteca.
  5. Se adauga laptele si se amesteca usor pana la omogenizare.
  6. Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si sarea apoi se incorporeaza in amestecul cu Rama Maestro.
  7. Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie subtire si decupeaza floricele de diferite marimi.
  8. Se lipesc cate 1 floricica mai mica de una mai mare (cu putina apa).
  9. Se dau floricele la copt pana cand au crescut si s-au rumenit, aprox. 20 minute.
  10. Gelatina se prepara conform intructiunilor de pe ambalaj apoi se amesteca cu coloranti alimentari.
  11. Dupa ce floricele s-au racit, se ung cu un strat subtire de gelatina colorata apoi se lasa sa stea pana cand gelatina s-a intarit.