Mod de preparare Foi de clatite

  1. Spargeţi ouăle într-un castron şi bateţi-le înainte de a pune celelalte ingrediente.
  2. Încorporaţi făina şi laptele, alternativ, pentru a evita formarea cocoloaşelor.
  3. Când compoziţia s-a omogenizat, adăugaţi untul topit, amestecând continuu.
  4. Compoziţia obţinută o lăsaţi la frigider pentru 30min.
  5. Ungeţi o tigaie cu ulei şi turnaţi puţină compoziţie.
  6. Înclinaţi tigaia pentru o obţine un strat subţire şi uniform.
  7. Coaceţi clătita până când marginile se rumenesc puţin şi se desprind de tigaie.
  8. Desprindeţi clătită cu ajutorul unei palete, întoarceţi-o pe partea cealaltă parte şi o mai coaceţi puţin.
  9. Foile astfel obţinute le puteţi umple cum doriţi: cu dulceaţă, cu gem, cu ciocolată, cu îngheţată.