Mod de preparare Foi pufoase cu caramel

Blat: 

  1. Frecam margarina cu zaharul si zaharul vanilat pana abtinem o compozitie cremoasa.
  2. Adaugam rand pe rand galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt si cacaua, iar la sfarsit punem albusurile batute spuma.
  3. Compozitia se coace cam 35-40 minute, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Crema: 

  1. Se caramelizeaza zaharul.
  2. Se amesteca laptele cu oul si faina, se toarna peste caramel si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca.
  3. dupa ce se raceste se incorporeaza margarina treptat.

Glazura: 

  1. Batem albusul cu zaharul pudra.
  2. Din cand in cand punem cate putina zeama de lamaie.
  3. Se taie blatul in trei.
  4. Se ung cu crema de caramel.
  5. Deasupra de pune ciocolata topita cu ulei pe baie de aburi.
  6. Iar peste ciocolata ornam cu glazura de lamaie.
  7. Dam prajitura 2 ore la rece, apoi o portionam cu un cutit trecut prin apa fierbinte.