Mod de preparare Furnicar aglomerat

  1. Incepem cu siropul pentru a reusi sa se raceasca in timp ce facem prajitura.
  2. Ca sa facem siropul, fierbem zaharul cu apa timp de cinci minute.
  3. Pentru prajitura, amestecam timp de cinci minute cu mixerul zaharul cu margarina.
  4. Adaugam ouale unul cate unul, coaja de portocala, laptele, zeama de portocale, nuca de cocos si fulgii de ciocolata.
  5. In final adaugam putin cate putin faina amestecata cu praful de copt.
  6. Ungem bine o tava cu margarina, cu diametrul de 32 cm si dam la cuptor la temperatura de 180 grade timp de 55 de minute.
  7. Cum il scoatem, il insiropam cu siropul rece.
  8. Il lasam sa absoarba tot.
  9. Pregatim glazura asa: incalzim laptele concentrat si il punem in bolul in care am pus ciocolata bucatele.
  10. Punem totul la bain-marie.
  11. Amestecam pana se topeste ciocolata si incepe sa luceasca.
  12. Dam deoparte, lasam putin timp sa se racesca, apoi o punem peste prajitura.