Mod de preparare Fursecuri cu cardamon

  1. Bateti margarina Rama cu zaharul, cu mana sau cu mixerul (eu am facut totul cu robotul de bucatarie), pana devine pufos. Adaugati oul si extractul de vanilie. Separat, amestecati faina cu cardomomul, sarea si nucsoara. Adaugati acesta peste amestecul de margarina Rama si amestecati doar pana se incorporeaza totul.
  2. Adunati aluatul (acum daca e nevoie mai adaugati faina), impartiti-l in doua, puneti bucatile de aluat in folie de plastic si dati-le la frigider 1-2 ore sau in congelator pane le folositi (ca sa le descongelati tineti-le in frigider peste noapte).
  3. Incalziti cuptorul la 175 C.
  4. Pregati tavile cu hartie de copt.
  5. Pe o suprafaţă de lucru uşor data cu faina, întindeti primul disc de aluat (celalalt ramane in frigider) destul de gros (cam 0,5 cm).
  6. Tăieti dorite forme şi mutati-le cu ajutorul unei spatule pe foaie de copt.
  7. La fel faceti si cu al doilea disc, salvând toate resturile.
  8. Dacă doriţi, adăugaţi decoratiuni pe fursecuri inainte de coacere: 1/2 cana de zahar tos amestecat cu 2 linguri de lapte.
  9. Cu acest amestec ungeti fursecurile.
  10. Sau dupa coacere: o canita de zahar praf cu o lingura de lapte si cativa stropi de colorant alimentar (depinte de cat de colorata o doriti).