Mod de preparare Fursecuri cu jeleu

 

  1. Pentru aluatul fraged se amesteca faina cu migdalele rase, zaharul, vanilia, si sarea.
  2. Se adauga Rama sub forma de fulgi si galbenusul.
  3. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, apoi se strange aluatul in maini.
  4. Se imparte aluatul in 3 bucati, din care se formeaza bile.
  5. Acestea se invelesc in folie si se tin 30 min. la frigider.
  6. Se intinde aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina sau intre 2 coli de copt, obtinand o foaie de 3-4 mm. grosime.
  7. Se decupeaza stelute de aproximativ 6 cm.
  8. In jumatate dintre stelute se mai decupeaza niste stelute mai mici.
  9. Se incinge cuptorul la 200 grade; se tapeteaza tavile cu hartie pt. copt.
  10. Se aseaza stelutele in tavi si se coc in cuptorul incins cate 10-12 min, se scot si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie.
  11. Fursecurile negaurite se ung cu un strat subtire de jeleu, peste celelalte se cerne zahar pudra din belsug.
  12. Pe fiecare fursec uns cu jeleu se aplica unul pudrat cu zahar.
  13. Stelutele mici care raman se pot orna cu glazura de ciocolata sau de zahar.