Mod de preparare Fursecuri cu lamaie

  1. Se amesteca margarina Rama cu zaharul pudra si cu albusul cu mixerul pana se obtine o crema omogena.
  2. Se adauga esenta de lamaie.
  3. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de mai sus.
  4. Se amesteca totul cu mana pana se obtine un aluat uniform.
  5. Se pune in folie de plastic si se da la frigider cel putin 2 ore.
  6. In acest moment aluatul poate fi tinut in frigider cam 2-3 zile, sau in congelator, dar nu mai mult de o luna.
  7. Inainte de a face fursecurile descongelati aluatul in frigider.
  8. Aluatul racit se framanta pe o suprafata fainata si se intinde o foaie de 3 mm.
  9. Se taie cu ajutorul formelor de prajituri si se pun pe o tava cu hartie de copt.
  10. Noi am facut cu formele lui Winnie the Pooh si a prietenului sau, porcusorul :).
  11. Decor: Se amesteca galbenusul cu apa.
  12. Fursecurile se ung cu acest amestec, cu ajutorul unei pensule de bucatarie, si se presara pe deasupra zaharul.
  13. Timpul de coacere e de 12-15 minute.
  14. Fursecurile se scot din tava cu tot cu hartia de copt si se lasa sa se raceasca.
  15. Se pot umple cu marmelada incalzita de lamaie, portocala sau caise, marmelada fiind intre doua fursecuri.