Mod de preparare Fursecuri traditionale de Craciun

  1. Încălziți cuptorul la 180°C. Puneți pe foc margarina, zeama de portocală, zahărul brun și amestecați până se omogenizează – aprox. 10 minute.
  2. Adăugați ouăle batute in prealabil. Amestecați făina cu praful de copt, mirodeniile, ghimbirul, un vârf de sare și adăugați-le in compozitie, pe foc, până când obțineți un aluat moale. Framantati-l bine, formati o bila de aluat si apoj lăsați-o la rece timp de 2 ore, infasurata in folie de plastic.
  3. Presarati suprfata de lucru cu faina si intindeți aluatul, sa obtineti o foaie de aprox jumatate de centimetru grosime, apoi decupați-l în formele dorite.
  4. Coaceți în cuptor vreme de 10-15 minute până când fursecurile capătă o nuanță aurie apoi decorati-le dupa gust si imaginatie. Pentru cei mici poate fi o activitate amuzanta, intr-o zi geroasa de iarna.